Česta pitanja i odgovori

FAQs

Ne, polaganje tečaja za njegovatelja/cu nije uvjet kod nas.

Ako ste ipak položili tečaj za njegovatelja/cu, ne zaboravite nam poslati potvrdu, odnosno certifikat. Certifikat i refernce od prethodnih obitelji Vam daju veliku prednost u usporedbi sa drugim kandidatima i ubrzati će proces traženja odgovarajuće obitelji.

U Ustanovi Centar za Pomoć u Kući Osijek možete se zaposliti iako nemate iskustva za posao koji tražimo, te putem naših internih programa osposobljavanja, usavršavanja i jezičnih tečajeva naići ćete na veliku ponudu poslova u Njemačkoj, a isto tako ćete si stjecanjem iskustava u području skrbi i njege, te zanju njemačkog jezika osigurati veću plaću.

Da. Sve naše njegovateljice su regularno, po propisima zaposlene u Ustanovi Centar za Pomoć u Kući Osijek i upućene na rad u Njemačku prema postojećoj legislativi Europske Unije.

Sklapanje radnog odnosa ili ugovora o radu sa Ustanovom Centar za Pomoć u Kući Osijek je uvjet za vaše upućivanje na rad u inozemstvo. Kao vaš poslodavac plaćamo za Vas zdrastveno osiguranje i sve zakonom propisane doprinose u Zavodu za zdrastveno i socijalno osiguranje Republike Hrvatske.

Potrebno je izraditi Europsku karticu zdravstvenog osiguranja, na osnovu koje ćete biti u potpunosti zdravstveno osigurani u svim zemljama Europske Unije.

Tijekom radnog odnosa Ustanova Centar za Pomoć u Kući Osijek plaća za vas sva zakonom propisana osiguranja uključujući I mirovinsko osiguranje. Odrađen radni staž u Ustanovi Centar za Pomoć u Kući Osijek će vam biti uračunat prilikom traženja mirovine.

Visina vaše plaće ovisi od Vaših iskustava u njezi starijih osoba, od jezičnih vještina i naravno od zdravstvenog stanja njegovane osobe. Većinom se visina plaće uvodi u bruto iznosu. Da bismo uklonili nesporazume, na početku radnog odnosa uvodimo neto orijentacijsku sumu vaše mjesečne plaće tj. vašu čistu zaradu.

Znači ovisno o gore navedenim uvjetima neto plaće po turnusu (3 mjeseca) iznose 3.000-4200 €

To je u vašem slučaju čista zarada jer putne troškove snosimo mi, a smještaj, hrana i piće vam je osigurano kod klijenta.

Medicinske sestre imaju posebne tarife s obzirom na višu kvalifikaciju.

NAŠ SAVJET: Ako ćete uspoređivati naše poslovne ponude sa ponudama drugih poslodavaca, uvijek pitajte na visinu NETO plaće, kako vas visina plaće ne bi razočarala. Puno agencija uvodi visinu mjesečne plaće u BRUTO iznosima, koje su na prvi pogled više, ali nakon obračuna će visina NETO plaće biti puno manja. Zato ako uspoređujete radne pozicije, uspoređujte to što je moguće usporediti i nemojte zaboraviti da kod nas ne plaćate nikakvu naknadu za posredovanje.

Potpisom ugovora o radu postajete naš zaposlenik, te ćete plaću dobiti od vašeg poslodavca, odnosno od Ustanove Centar za Pomoć u Kući Osijek. Termin isplate plaće je 20. u mjesecu za prethodni mjesec, te je isti za sve naše zaposlenike.

Radi jednostavnije orijentacije uvodimo primjer:
Ako odputujete u Njemačku 30.ožujka i radit ćete do 31.svibnja, vašu plaću za ožujak, to znači za razdoblje od 1. do 31. ožujka dobit ćete na račun najkasnije do 20. travnja, a vašu plaću za razdoblje od 1. do 30. travnja, dobit ćete na račun najkasnije do 20. svibnja, te plaću za razdoblje od 1. do 31. svibnja dobit ćete na račun najksanije do 20. lipnja.

Standardna dužina radnog boravka je 2-3 mjeseca. Ovakve turnuse traži većina naših klijenata. Ako ste spremni ostati u inozemstvu 2-3 mjeseca, imate mogućnost izabrati između više poslovnih ponuda.

Ako iz bilo kojeg razloga ne možete odputovati na tako dugo vrijeme, Ustanova Centar za Pomoć u Kući Osijek ima rješenje i za vas. Imamo klijente kod kojih je moguće raditi kraće turnuse u trajanju od 4-6 tjedana. U ovom slućaju morate računati da je ovakvih poslovnih ponuda manje.

Nakon registracije (PRIJAVITE SE) na našoj internet stranici, kontaktirati će vas naš zaposlenik s odjela za zapošljavanje. Odmah kada od vas dobijemo ispunjen profil za registraciju zajedno sa slikom, kontaktirati ćemo vas sa poslovnom ponudom.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook